Live betting på sport

För några år sedan var live betting på sporthändelser en framtidsvision. Nu sker mer och mer av det totala spelandet live, det vill säga under pågående sporthändelse. Ju fler sporthändelser som sänds på TV desto mer populärt blir live betting.

Live betting går ut på att man under en pågående fotbollsmatch, hockeymatch eller annan sporthändelse tippar att någonting ska eller inte ska hända. Några typiska speltyper är spel på vilket lag som gör nästa mål, vad resultatet blir i halvtid/periodpaus samt vad slutresultatet blir. Nu kanske det låter som att det inte är någon skillnad mellan live betting och att lägga ett spel som vanligt innan match, men så är inte fallet. Om man innan en match startar lägger ett spel på slutresultatet så har man ingen vetskap om hur matchen spelas – vilket lag som visar sig vara starkast, om någon nyckelspelare blir skadad/utvisad, och så vidare. Ser man matchen på TV får man mer information och kan göra bättre spel.

Live betting kan man även använda för att säkra vinster eller minska förluster. Vi tar några exempel för att illustrera detta. Manchester United spelar mot Arsenal och innan match har vi lagt ett spel på vinst för United. Sedan börjar matchen och United går snabbt upp i en ledning med två mål. Arsenal ser dock starka ut och vi börjar tvivla på seger för United. Då kan vi spela på att United ska förlora (eller att Arsenal ska vinna) för att säkra lite vinst i vårt ursprungliga spel.

Om United i stället gör en riktigt usel första halvlek och ligger under med 2-0 i halvtid kan vi lägga ett spel på Arsenal för att minska förlusten på det spel vi gjorde på United innan matchstart. Som du ser kan man genom att utnyttja möjligheterna i live betting både minska förluster och säkra vinster. Mycket smart om man vill bli en vinnande spelare på sport.

När man spelar på live betting på sport är det några saker som är viktiga att veta. I vissa sporter, såsom fotboll och hockey, inträffar inte särskilt många matchavgörande händelser. Varje mål, utvisning, straff och liknande gör därför att liveoddsen rör sig kraftigt. Samma teori gäller när det gäller tennis. I tennis finns det i huvudsak två avgörande händelser, nämligen när en spelare får setboll och/eller vinner ett set samt när en spelare vinner ett gem när motståndaren servar.

En annan sak som påverkar oddsen i live betting är tidsfaktorn. Till exempel kommer ett oavgjort läge i en fotbollsmatch ha olika odds beroende på hur många minuter det återstår att spela. Är det bara några minuter kvar av matchen kommer oddset att vara mycket lågt på oavgjort. Är det en halvlek kvar att spela kommer oddset att se helt annorlunda ut.

18+

Vi uppmuntrar ansvarsfullt spelande